Chuť magie (verze 1.1)

Obsah článku:
Další možnosti

Už jsem naznačil, že příchod inspektora není jediným možným scénářem. V zásadě může jít o cokoli, co učitele vyburcuje k akci. Žádný z následujících scénářů však zatím nebyl otestován.

Samozřejmě můžete hrát obyčejný život ve škole. Nevýhodou je absence vnějších stimulů zvyšujících tlak na profesory, takže se hra asi tak rychle nerozjede. Větší riziko vyplývá z absence jasného konce, takže hrozí "rozpliznutí" hry do stavu, kdy hráčům docházejí nápady a hra ztrácí na zábavnosti.

Místo inspektora může přijít jiná, méně nepřátelská návštěva. Tuto možnost nepovažuji za šťastnou, protože je menší tlak na ututlání problémů a neřeší se hlavní problém inspektorova scénáře: inspektora musí někdo zahrát.

Může nastat nějaký problém, který musí profesoři ve stanoveném termínu vyřešit, jinak bude muset přijet zlý inspektor nebo dokonce skupina bystrozorů. Může jít o zneškodňování nestvůry řádící na školním pozemku, hledání nezvěstného studenta, hledání způsobu, jak deaktivovat mocnou magickou past, omylem vytvořenou během hodiny očarování nebo hlídání nalezeného artefaktu před nenechavými kolegy a studenty. Možností je nepřeberně, během úvodního brainstormingu se vymyslí leccos. Co se možnosti řešení týče, tak funguje cokoli, proti čemu nikdo nemá námitky. Lze také stanovit, že do x-té scény jsou všechny pokusy o řešení pouze přípravou a jakmile nastane hodina H, bude fungovat cokoli, co vypadá aspoň trochu rozumně a u čeho hráč uspěje v následném konfliktu. Sezení pochopitelně končí vyřešením problému nebo uplynutím časového limitu.

Chuť magie je primárně určena pro jednorázové hry, ale je možné v ní hrát i delší kampaň. V takovém případě doporučuji na začátku každého sezení provést úvodní brainstorming a vymyslet současný cíl (viz třetí scénář), případně hrát bez zvláštního cíle a řešit následky předchozích konfliktů mezi postavami (první scénář).
< Další možnosti >
Scény a nálada
Napsal Goran 08.10.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 23 příspěvků.
ČAS 0.12782216072083 secREMOTE_IP: 3.15.229.143